VISMED® MULTI

Nedvesítő szemcsepp

0,18% hialuronsav
A szemszárazság és/vagy felszíni szemsérülés tüneteinek kezelésére.
TARTÓSÍTÓSZER MENTES

VISMED® MULTI – Fermentációval előállított nátrium‑hialuronát, 0,18 %.
Nedvesítő szemcsepp.
Steril, tartósítószert nem tartalmaz.

Összetétel:

1 ml oldat tartalma: 1,8 mg nátrium‑hialuronát, nátrium‑klorid, kálium‑klorid, di-nátrium-hidrogén-foszfát, nátrium‑citrát, magnézium‑klorid, kalcium‑klorid és tisztított víz.

Hipotóniás oldat.

Javasolt alkalmazás:

A szemszárazság és/vagy felszíni szemsérülés tüneteinek vagy jeleinek kezelésére, ha azt olyan betegség okozza, mint például felszíni keratitisz, Sjögren-szindróma vagy primer szemszárazság szindróma. A szem újranedvesítésére szárazságérzés, a szem égése, fáradtsága esetén, valamint egyéb – egyebek mellett – por, füst, száraz hő, légkondicionáló, szél, hideg, hosszabb számítógép-használat, vagy kontaktlencse viselése által kiváltott apróbb, nem kóros panaszok kezelésére.

Ellenjavallatok:

A termék bármely összetevőjével szembeni egyéni túlérzékenység.

Gyógyszerkölcsönhatások:

Ne használja a VISMED® MULTI szemcseppet a szemen alkalmazott egyéb gyógyszerekkel és termékekkel egyidejűleg, mivel módosíthatja hatásukat.

Mellékhatások:

Nagyon ritkán előfordulhatnak átmeneti rendellenességek,

Például kötőhártyairritáció, idegentest érzés, vörös vagy égő érzés a szemben, rövid ideig tartó homályos látás.

Adagolás és kezelés:

Az első alkalmazás előtt tépje le a biztonsági zárat. Távolítsa el a védőkupakot. Billentse hátra a fejet, és helyezze a cseppentő végét a kezelni kívánt szem fölé. Az alsó szemhéjat húzza le az egyik mutatóujjával. VISMED® MULTI szemcsepp kis nyomás hatására könnyen távozik a cseppentőből (lásd az illusztráción). Ha az orvos másképp nem javasolja, igény szerinti gyakorisággal cseppentsen egy vagy két csepp VISMED® MULTI szemcseppet a kötőhártyazsákba. Pislogással oszlassa el az oldatot, mely így átlátszó, sokáig megmaradó bevonatot képez a szem felszínén. A VISMED® MULTI használható (kemény vagy lágy) kontaktlencse viselése mellett is.

Óvintézkedések:

Ne érjen hozzá a felnyitott cseppentő hegyéhez, és ne érintse a szem felszínéhez. A VISMED® MULTI szemcsepp használata után helyezze vissza a védőkupakot. Ne használja a VISMED® MULTI szemcseppet, ha a tartály sérült. A VISMED® MULTI az első használatot követően legfeljebb 3 hónapig használható. Minden olyan oldatot, amelyet a felbontás után 3 hónapon belül nem használtak fel, ki kell dobni. Ellenkező esetben a sterilitás nem garantálható, amely esetlegesen a fertőzés kockázatával járhat.

Tárolás 30 °C alatt. Nem fagyasztható! Ne használja a VISMED® MULTI szemcseppet a tartályon és a kartondobozon szereplő lejárati időn túl. Ha a kellemetlen érzés a VISMED® MULTI használata alatt továbbra is fennmarad, vagy az alkalmazás felfüggesztése után visszatér, kérje orvos tanácsát. Gyermekektől elzárva tartandó!

Jellemzők és hatásmechanizmus: A VISMED® MULTI nátrium‑hialuronátot, egy természetes polimert tartalmaz, mely az emberi szemben is megtalálható. A nátrium-hialuronát különleges tulajdonságainak köszönheti a VISMED® MULTI viszkoelasztikus és vízmegkötő tulajdonságait.

A VISMED® MULTI stabil bevonatot képez, a szemen melyet a pislogás csak lassan távolít el. Így a VISMED® MULTI maximális komfortérzet mellett a tünetek hosszantartó enyhülését biztosítja. A VISMED® MULTI egyedi összetételének köszönhetően jól tolerálható.

A VISMED® MULTI tartósítószert nem tartalmaz.

Kiszerelés:

10 ml oldat, több adagos tartályban.

A szöveg utolsó ellenőrzésének dátuma: 2017-04

Gyártó:

TRB CHEMEDICA AG, Otto-Lilienthal-Ring 26. 85622 Feldkirchen/München, Németország

Forgalmazó:

PRO-COM XXI Bt. 6724 Szeged, Szende Béla u. 9. II/8.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!