Gyártók

Külföldi partnereink

OPKO HEALTH SPAIN – Spanyolország

A CINFA cégcsoport tagja, mely Spanyolország vezető gyógyszergyára. A gyógyszergyártás és gyógyászat mellett a cégcsoport különös figyelmet fordít az egészségmegőrzésre ezért a gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök gyártása mellett az étrend-kiegészítők is szerves részét képezik a termékfejlesztésnek.

Szervezetünk legjelentősebb fehérjéje a kollagén, mely szinte minden szervrendszerünkben nagy mennyiségben van jelen. A kollagén a kötőszövet alapeleme, vagyis testünk egyik „építőköve”. Az egészéges kollagéntermelés minden szervünk számára rendkívül fontos, legyen szó a bőrről, a csontokról, izmainkról, ízületeinkről, szemünkről vagy például a fogínyről.

A kutatás-fejlesztés középpontjában a kollagén egy speciális, bélből felszívódó formája áll, a hidrolizált kollagén, mely szabadalommal védett fejlesztés.

TRB CHEMEDICA INTERNATIONAL – Svájc

A TRB Chemedica orvostechnikai eszközök fejlesztésére és gyártására szakosodott vállalatcsoport. Leányvállalatai és forgalmazó partnerei által termékei a világ 70 országában állnak a gyógyítás szolgálatában.

Bizonyítottan hatékony hialuronsav alapú termékeit széles körben használják a reumatológia, ortopédia (Ostenil termékcsalád és Viscoseal) és szemészet területén (Vismed termékcsalád).

Hialuronsavat tartalmazó Vismed termékcsaládja meghatározó piaci szereplő Angliától Thaiföldig a szemszárazság tüneteinek kezelésében.

Alfakjn s.r.l. – Olaszország

A JOYFLEX PROAKJN kifejlesztésével a cég az ízületben alkalmazható hialuronsav injekciók új generációját indította útjára. A hatóanyagok egyedi kombinációjával lehetőség nyílik az ízületi folyadék pótlása mellett a gyulladásos folyamatok gátlására is.

Az injekcióban alkalmazott MSM (Metil-szulfonil-metán) antioxidáns hatással rendelkezik. A szövetkárosodás során képződő szabadgyököket gyulladásos folyamatot generálnak. A gyulladás fokozza a szövetkárosodást, ami újabb szabadgyök képződést eredményez. Ennek az öngerjesztő folyamatnak a lefékezésében segít az MSM, mivel megköti a szabadgyököket, így fékezi a gyulladást.

A hialuronsav pótlás melletti gyulladáscsökkentés nem újkeletű elképzelés. Jelenleg erre a célra leginkább a szteroid injekciókat alkalmazzák, vagy szteroiddal kombinál hialuronsav injekciót. Viszont azokban az estekben, amikor szteroidok nem alkalmazhatók (pl. egyéb betegségek miatt) a JOYFLEX PROAKJN reális alternatíva lehet.

Benedetti & Co. Biosolutions – Olaszország

Az cég meghatározó fejlesztése a bőrgyógyászatban már évek óta alkalmazott ózon kezelés átültetése egyéb gyógyászati területekre. Az ózon gyulladáscsökkentő hatása ismert. Bőrbe, bőr alatti szövetekbe való felszívódását nagynyomású kamra segítségével oldották meg napjainkig.

Azon felfedezés, hogy az ózon olajsavban jól oldható a gyógyászati alkalmazás szélesebb körét nyitotta meg.

Az amioil emulgélben alkalmazott olajsavban stabilizált ózon kombinálva alfa-liponsavval és E-vitamin-acetáttal szabadalomként regisztrált, ozolipoile néven.

Ezt az alap hatóanyagot egészítették ki három növényi hatóanyaggal (Hegyi árnika-, Ördögkarom- és Fekete ribizli kivonat), mely növényi hatóanyagok a gyulladást három eltérő mechanizmuson keresztül képesek csökkenteni.

Ennek és a gél gyors felszívódásának köszönhetően az amioil perceken belül csökkenti a húzódások, rándulások okozta fájdalmakat. Ugyanakkor nem csak akut esetekben alkalmazható, mivel a krónikus, reumatikus fájdalmak kezelésében is hatásosnak bizonyult.

A gél összetétele lehetővé teszi, hogy ultrahang és elektroforézis segítségével fokozható a felszívódás mélysége, így ezen kiegészítőkkel mélyebben fekvő területekre is bejuttatható.

A cég folyamatban lévő fejlesztései új lehetőségeket nyitnak a fájdalom és a gyulladás kezelésében.

Santé-Verte Laboratoires – Franciaország

A Santé-Verte Laboratoires több évtizedes múlttal rendelkezik az egészség megőrzését szolgáló kutatás és termékfejlesztés területén.

Az egészség megőrzése érdekében komplex módon tanulmányozzák azokat az egészségi problémákat, melyek idővel kóros elváltozások kialakulásához vezethetnek.

Ez a komplex szemlélet teszi lehetővé, hogy egy-egy szervrendszer egészégi állapotának megőrzését több oldalról tudják megközelíteni.

Szakmai alapelv: védelmet biztosítani a szervezetet érő lehető legtöbb káros hatással szemben. Ennek megfelelően termékeik komplex összetételűek, hogy az adott szervrendszer lehetőleg minden irányból védve legyen.

Mozgásszervek: a csontok, ízületek és inak egészségi állapotának és normál működésének megőrzése különösen fontos annak érdekében, hogy pl. a porckopás kialakulásának esélyét (mely ízületi fájdalommal és mozgáskorlátozottsággal jár) minél inkább csökkentsük.

Alapvető védelmet jelent a kiegyensúlyozott táplálkozás és a megfelelő mozgás. A túlsúly vagy a túlzott terhelés károsíthatja ízületeinket, viszont ezen faktorokat csak saját magunk küszöbölhetjük ki. Komplex összetételű étrend-kiegészítőiben a Santé-Verte olyan növényi hatóanyagot alkalmaz, mint a kurkuma, mely segíti a mozgásszervek erősítését, segít megőrizni az ízületek egészségét, az ízületek és szalagok hajlékonyságát és jó mozgását.

Érrendszer: az egészséges és megfelelő rugalmassággal bíró érrendszer elengedhetetlenül szükséges szerveink normál működéséhez. A rugalmasságukat elvesztett erek nem képesek megfelelően reagálni a terhelésre, aminek jó példája a nehézláb érzés, mely a napi normál terhelés kapcsán is jelentkezhet. Mivel keringésünk szerves részét képezi a nyirokrendszer. A nyirokerek egészséges működése esetén elkerülhető például a bokák duzzanata, mely fokozza a nehézláb érzését.

Az egészséges érrendszer mellett nem kisebb jelentőségű a benne keringő vér összetétele. Az egészségestől eltérő koleszterinszint károsítja érfalat, ami számos szervünk (pl. a szív és az agy) egészséges működését befolyásolja. Tehát a vér egészséges koleszterinszintjének fenntartása az egészségmegőrzés szempontjából rendkívül fontos.

Szem: A látás elsődleges szerve. A mindennapokban szemünket reflexesen védjük minden külső behatástól. A látás azonban nem csak a szem külső felszínének épségétől függ. A fény érzékelése a szem belső felszínén fekvő recehártya (retina) épségétől, egészséges működésétől is függ. A külső károsító hatások között kell megemlíteni például a napfény UV sugárzását, illetve a sugárzás következtében felszabaduló szabadgyököket. A káros hatások kivédéséhez fontos a recehártya megfelelő tápanyagellátása és a szabadgyökök megkötése például antioxidáns vitaminok segítségével.

Tilman S.A. – Belgium

A Tilman egy fitoterápiára specializálódott belga gyógyszerészeti vállalat, mely növényi gyógyszereket és étrend-kiegészítőket gyárt.
A családi vállalkozást 1956-ban Lucien Tilman alapította és a gyógyszerész dinasztia vezeti évtizedek óta, napjainkban közel 200 alkalmazottal.
A Tilman jelenleg Belgium vezető laboratóriuma a gyógyhatású növények területén és folyamatosan növeli nemzetközi jelenlétét. Termékei a világ 30 országában megtalálhatók Európától Ausztráliáig és a Közel-Keletig.

A Tilman kizárólag növényi alapú termékeket fejleszt. Készítményeihez kivételes minőségű és eredet-ellenőrzött növényeket használ. Célja, hogy ezek a termékek a lehető leghatásosabbak legyenek mind az egészségmegőrzés, mind a gyógyítás területén, ugyanakkor mellékhatás-profiljuk kedvező legyen, hiszen mind a betegek, mind az orvosok ezt várják el.
Jelenleg több, mint 80 terméket gyártanak és forgalmaznak a különböző országokban.
Nyitottak az új technológiák és tudományos eredmények befogadására, azokat a fogyasztók és a betegek szolgálatába állítva.