VISMED® LIGHT

Nedvesítő szemcsepp

0,1% hialuronsav
A szemszárazság és/vagy felszíni szemsérülés tüneteinek kezelésére.
TARTÓSÍTÓSZER: EDTA

VISMED® LIGHT – Fermentációval előállított nátrium-hialuronát, 0,1 %.
Nedvesítő szemcsepp.

Összetétel:

1 ml oldat tartalma: 1,0 mg nátrium-hialuronát, nátriumklorid, dinátrium-hidrogén-foszfát, nátrium-dihidrogén-foszfát, tisztított víz, valamint tartósítószerként dinátrium-EDTA és polihexanid.

Javasolt alkalmazás:

A szem újranedvesítésére szárazság érzés, a szem égése, fáradtsága, valamint egyéb – egyebek mellett – por, füst, száraz hő, légkondicionáló, hosszabb számítógép-használat, vagy

kontaktlencse viselése által kiváltott apróbb, nem kóros panaszok.

Ellenjavallatok:

A termék bármely összetevőjével szembeni egyéni túlérzékenység.

Gyógyszerkölcsönhatások:

Ne használja a VISMED® LIGHT szemcseppet egyéb, a szemen alkalmazott egyéb gyógyszerekkel és termékekkel egyidejűleg, mivel módosíthatja hatásukat.

Használati utasítás:

A zárókupakot az első használat előtt az óramutató járásával ellentétes irányba kell csavarni, amíg a biztonsági gyűrű el nem törik. Csavarja le a kupakot és helyezze a cseppentő végét a kezelni kívánt szem fölé: a VISMED® LIGHT szemcsepp kis nyomás hatására könnyen távozik a cseppentőből. Ha az orvos másképp nem javasolja, igény szerinti gyakorisággal cseppentsen

egy vagy két csepp VISMED® LIGHT szemcseppet a kötőhártyazsákba. Pislogással oszlassa el az oldatot, mely így átlátszó, sokáig megmaradó bevonatot képez a szem felszínén. A VISMED® LIGHT használható kontaktlencse (kemény vagy lágy) viselése során is. Az oldat a cseppentő felnyitása után maximum három hónapig használható.

Az alkalmazással kapcsolatos óvintézkedések:

Ne érjen hozzá a felnyitott cseppentő hegyéhez és ne érintse vele a szem felszínét. Ne használja a VISMED® LIGHT szemcseppet, ha a tartály sérült.

30°C alatt tárolandó! Ne használja a VISMED® LIGHT szemcseppet a címkén szereplő lejárati időn túl. Ha a VISMED® LIGHT használata során továbbra is fennmarad a kellemetlen érzés, illetve, ha az alkalmazás felfüggesztése után visszatér, kérje orvos tanácsát.

Gyermekektől elzárva tartandó!

Jellemzők és hatásmechanizmus:

A VISMED® LIGHT nátriumhialuronátot, egy természetes polimert tartalmaz, mely az emberi szemben is megtalálható. A nátrium-hialuronát különleges tulajdonságainak köszönheti a VISMED® LIGHT „viszkoelasztikus“ és vízmegkötő tulajdonságait. A VISMED® LIGHT stabil bevonatot képez a szemen, melyet a pislogás csak lassan távolít el. Így a VISMED® LIGHT maximális komfortérzet mellett a tünetek hosszan tartó enyhülését biztosítja. A VISMED® LIGHT egyedi összetételének köszönhetően jól tolerálható. A VISMED® LIGHT szemcseppben található tartósítószerek különleges összetétele a tartály felnyitása után három hónapon át biztosítja az oldat sterilitását.

Kiszerelés:

Többadagos, 15 ml térfogatú tartály

Utolsó felülvizsgálat dátuma: 2016. szeptember

Gyártó:

TRB CHEMEDICA AG, Otto-Lilienthal-Ring 26. 85622 Feldkirchen/München, Németország

Forgalmazó:

PRO-COM XXI Bt. 6724 Szeged, Szende Béla u. 9. II/8.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!