VISMED® GEL

A szem hosszantartó nedvesítésére

0,3% hialuronsav
A szemszárazság és/vagy felszíni szemsérülés tüneteinek kezelésére.
TARTÓSÍTÓSZER MENTES

VISMED® GEL – Fermentációval előállított nátrium-hialuronát, 0,3 %.
Hidrogél a szem hosszantartó nedvesítésére.
Steril, tartósítószert nem tartalmaz

Összetétel:

1 ml oldat tartalma: 3,0 mg nátrium-hialuronát, nátrium-klorid, kálium-klorid, dinátrium-hidrogén-foszfát, nátrium-citrát, magnézium-klorid, kalcium-klorid és injekcióhoz való víz.

Hipotóniás oldat.

Javasolt alkalmazás:

A szemszárazság és/vagy felszíni szemsérülés tüneteinek vagy jeleinek kezelésére, ha azt olyan betegség okozza, mint például felszíni keratitisz, Sjögren-szindróma vagy primer szemszárazság szindróma. A szem hosszantartó újra nedvesítésére szárazságérzés, a szem égése, fáradtsága, valamint egyéb – egyebek mellett – por, füst, száraz hő, légkondicionáló, szél, hideg, hosszabb számítógép- használat, kontaktlencse viselése (kemény vagy lágy), vagy szemészeti vizsgálati eljárások által kiváltott apróbb, nem kóros panaszok.

Ellenjavallatok:

A termék bármely összetevőjével szembeni egyéni túlérzékenység.

Gyógyszerkölcsönhatások:

Ne használja a VISMED® GEL szemcseppet a szemen alkalmazott egyéb gyógyszerekkel és termékekkel egyidejűleg, mivel módosíthatja hatásukat.

Mellékhatások:

Nagyon ritkán előfordulhatnak átmeneti rendellenességek, például kötőhártya-irritáció, idegentest érzés, vörösség vagy égő érzés a szemben, rövid ideig tartó homályos látás.

Adagolás és kezelés:

Csavarja le a kupakot. Hajtsa hátra a fejét, majd emelje a kezelendő szem fölé a tartály csúcsát. Mutatóujjával húzza le az alsó szemhéjat. Nyomja össze a tartályt, és a VISMED® GEL egy cseppje könnyedén kicsöppen (lásd az illusztrációt). Ha másképpen nem rendelik, szükség szerinti gyakorisággal 1 vagy 2 cseppet alkalmazzon a VISMED® GEL-ből. Pislogást követően az oldat eloszlik, és egy átlátszó, hosszantartó bevonatot képez a szem felszínén. A VISMED® GEL kontaktlencse viselése esetén is alkalmazható (kemény vagy lágy).

Óvintézkedések:

Ne érintse meg a nyitott tartály csúcsát, és ne érintse azt a szem felszínéhez. Ellenkező esetben használat után a tartályt el kell dobni. Használat után zárja vissza a tartót. Mivel a VISMED® GEL nem tartalmaz tartósítószert, az oldatot a felnyitást követő 12 órán belül fel kell használni. Minden olyan oldatot, amelyet a felbontás után 12 órán belül nem használnak fel, ki kell dobni. Ellenkező esetben a sterilitás nem garantálható, amely esetlegesen a fertőzés kockázatával járhat. Ne alkalmazza a VISMED® GEL-t, ha a tartály sérült. Tárolás 30 °C alatt. Nem fagyasztható! A tartályon és a csomagoláson feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza a VISMED® GEL-t. Ha a VISMED® GEL alkalmazása során tartós kellemetlen érzés jelentkezik, forduljon orvoshoz.

Gyermekektől elzárva tartandó!

Jellemzők és hatásmechanizmus:

A VISMED® GEL nátrium-hialuronátot, egy természetes polimert tartalmaz, mely az emberi szemben is megtalálható. A nátrium-hialuronát különleges tulajdonságainak köszönheti a VISMED® GEL viszkoelasztikus és vízmegkötő tulajdonságait. A VISMED® GEL stabil bevonatot képez a szemen, melyet a pislogás csak lassan távolít el. Így a VISMED® GEL maximális komfortérzet mellett a tünetek hosszantartó enyhülését biztosítja. A VISMED® GEL egyedi összetételének köszönhetően jól tolerálható. A VISMED® GEL tartósítószert nem tartalmaz.

Kiszerelés:

20 darab, egyadagos, 0,45 ml-es tartály.

A szöveg utolsó ellenőrzésének dátuma: 2017-04

Gyártó:

TRB CHEMEDICA AG, Otto-Lilienthal-Ring 26. 85622 Feldkirchen/München, Németország

Forgalmazó:

PRO-COM XXI Bt. 6724 Szeged, Szende Béla u. 9. II/8.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!