VISMED® GEL MULTI

A szem hosszantartó nedvesítésére

0,3% hialuronsav
A szemszárazság és/vagy felszíni szemsérülés tüneteinek kezelésére.
TARTÓSÍTÓSZER MENTES

Fermentációval előállított nátrium-hialuronát, 0,3 %.
Hidrogél szemek hosszantartó nedvesítésére.
Steril, tartósítószert nem tartalmaz

Összetétel:

1 ml oldat tartalma: 3,0 mg nátrium-hialuronát, nátrium-klorid, kálium-klorid, dinátrium-foszfát, nátrium-citrát, magnézium-klorid, kalcium-klorid és injekcióhoz való víz.

Hipotóniás oldat.

Javasolt alkalmazás:

A szemszárazság és/vagy felszíni szemsérülés tüneteinek vagy jeleinek kezelésére, ha azt olyan betegség okozza, mint például felszíni keratitisz, Sjögren-szindróma vagy primer szemszárazság szindróma. A szem hosszantartó nedvesítésére szárazságérzés, a szem égése, fáradtsága esetén, valamint egyéb – egyebek mellett – por, füst, száraz hő, légkondicionáló, szél, hideg, hosszabb számítógép-használat, vagy kontaktlencse (kemény vagy lágy) viselése esetén vagy szemészeti vizsgálatok alkalmával.

Ellenjavallatok:

A termék bármely összetevőjével szembeni egyéni túlérzékenység.

Gyógyszerkölcsönhatások:

Ne használja a VISMED® GEL MULTI szemcseppet a szemen alkalmazott egyéb gyógyszerekkel és termékekkel egyidejűleg, mivel módosíthatja hatásukat.

Mellékhatások:

Nagyon ritkán előfordulhatnak átmeneti rendellenességek, például kötőhártya-irritáció, idegentest érzés, vörös vagy égő érzés a szemben, rövid ideig tartó homályos látás.

Adagolás és kezelés:

Az első alkalmazás előtt tépje le a biztonsági zárat. Távolítsa el a védőkupakot. Billentse hátra a fejet, és helyezze a cseppentő végét a kezelni kívánt szem fölé. Az alsó szemhéjat húzza le az egyik mutatóujjával. VISMED® GEL MULTI szemcsepp kis nyomás hatására könnyen távozik a cseppentőből (lásd az illusztráción). Ha az orvos másképp nem javasolja, igény

szerinti gyakorisággal cseppentsen egy vagy két csepp VISMED® GEL MULTI szemcseppet a kötőhártyazsákba. Pislogással oszlassa el az oldatot, mely így átlátszó, sokáig megmaradó bevonatot képez a szem felszínén. A VISMED® GEL MULTI használható (kemény vagy lágy) kontaktlencse viselése mellett is.

Óvintezkedesek:

Ne érjen hozzá a felnyitott cseppentő hegyéhez, és ne érintse a szem felszínéhez. A VISMED® GEL MULTI szemcsepp használata után helyezze vissza a védőkupakot. Ne használja a VISMED® GEL MULTI szemcseppet, ha a tartály sérült. A VISMED® GEL MULTI az első használatot követően legfeljebb 3 hónapig használható. Minden olyan oldatot, amelyet közvetlenül a felbontás után nem használnak fel, ki kell dobni. Ellenkező esetben a sterilitás nem garantálható, amely esetlegesen a fertőzés kockázatával járhat. 30°C alatt tárolandó! Ne használja a VISMED® GEL MULTI szemcseppet a tartályon és a kartondobozon szereplő lejárati időn túl. Ha a kellemetlen érzés a VISMED® GEL MULTI használata alatt továbbra is fennmarad, vagy az alkalmazás felfüggesztése után visszatér, kérje orvos tanácsát. Gyermekektől elzárva tartandó!

Jellemzők és hatásmechanizmus:

A VISMED® GEL MULTI nátrium-hialuronátot, egy természetes polimert tartalmaz, mely az emberi szemben is megtalálható. A nátrium-hialuronát különleges tulajdonságainak köszönheti a VISMED® GEL MULTI viszkoelasztikus és vízmegkötő tulajdonságait. A VISMED® GEL MULTI stabil bevonatot képez, a szemen melyet a pislogás csak lassan távolít el. Igy a VISMED® GEL MULTI maximális komfortérzet mellett a tünetek hosszantartó enyhülését biztosítja.

A VISMED® GEL MULTI egyedi összetételének köszönhetően jól tolerálható. A VISMED® GEL MULTI tartósítószert nem tartalmaz.

Kiszerelés:

10 ml oldat, több adagos tartályban.

Utolsó felülvizsgálat dátuma: 2016. október

Gyártó:

TRB CHEMEDICA AG, Otto-Lilienthal-Ring 26. 85622 Feldkirchen/München, Németország

Forgalmazó:

PRO-COM XXI Bt. 6724 Szeged, Szende Béla u. 9. II/8.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!