Joyflex ONE

Ízületi résben való alkalmazásra.

2,0% nátrium-hialuronát, 80 mg/4 ml.
Fájdalom és mozgáskorlátozottság kezelésére.

Nátrium-hialuronát 2% (80 mg) ízületi résben való alkalmazásra.
1 db 4 ml-es előretöltött fecskendő

JOYFLEX ONE egy steril, biológiailag lebomló, izotóniás, injektálható gél intraarticularis alkalmazásra. A JOYFLEX ONE közepes lánchosszúságú (1,0-1,5 x 106 Dalton), biológiai fermentációval előállított (Streptococcus equi) hialuronsavat tartalmaz (20 mg/ml) fiziológiás puffer oldatban.

A JOYFLEX ONE viscoelasztikus tulajdonsággal rendelkezik, így lehetővé teszi az ízületi szinoviális folyadék viszkozitásának helyreállítását.

Minden doboz egy db JOYFLEX ONE injekciót és termékleírást tartalmaz. A dobozban található még 2 db öntapadó címke a termék gyártási számával. A termék követhetősége érdekében az egyik címkét a beteg dokumentációjába kell ragasztani, a másikat át kell adni a betegnek.

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK

A JOYFLEX ONE a szinoviális folyadék helyettesítésére szolgáló injekció. Viszkoelasztikus és kenő tulajdonságának köszönhetően segít visszaállítani az ízület rheológiai viszonyait degeneratív és post-traumás elváltozások esetén. Javítja az ízületi folyadék tulajdonságait, védi az ízületeket, segít javítani az ízületi funkciót és csökkenteni a fájdalmat.

A JOYFLEX ONE hatását csak abban az ízületben fejti ki, melybe beinjektálták, szisztémás hatást nem okoz.

ÖSSZETEVŐK

Fő összetevő: 2% nátrium-hialuronát.

Egyéb összetevők: nátrium-klorid, nátrium-foszfátok, injekcióhoz való víz (4 ml térfogatig).

FIGYELMEZTETÉSEK ÉS AZ ALKALMAZÁSSAL KAPCSOLATOS ÓVINTÉZKEDÉSEK

A JOYFLEX ONE kizárólag ízületekben történő alkalmazásra javasolt és csak az ízületi (intraarticularis) injekciók beadására kiképzett kezelőorvos alkalmazhatja.

Alkalmazás előtt ellenőrizze a fecskendő épségét és a lejárati időt. Ne használjon a javaslattól eltérő injekciós tűt! Ne injektálja fertőzött vagy súlyosan gyulladt ízületbe! Kerülni kell az injekció beadását lokális fertőzés vagy a beadás környékére lokalizálódó gyulladás esetén. Mivel nem áll rendelkezésre tapasztalat a nátrium-hialuronát gyermekekben való alkalmazására, a JOYFLEX ONE gyermekek kezelésére nem javasolt. Ajánlott a beteg figyelmét felhívni arra, hogy az injekció beadását követően kerülje az ízületet megterhelő fizikai aktivitást, a normál aktivitást csak néhány nap után kezdje újra.

A JOYFLEX ONE használatra kész termék, minősége és sterilitása csak akkor garantált, ha a fecskendő csomagolása sértetlen.

A fecskendő felbontását követően a fel nem használt mennyiség a későbbiekben nem használható, nem sterilizálható, azt meg kell semmisíteni! Ne használja fel, ha a steril csomagolás nyitott vagy sérült! Az injekció beadását követően a használt fecskendőt meg kell semmisíteni, függetlenül attól, hogy az oldat teljes mennyisége beadásra került-e! A fecskendő megsemmisítését a helyi szabályoknak megfelelően kell végezni.

INKOMPATIBILITÁSOK

A Nátrium-hialuronát és a kvaterner ammóniumsók, mint pl. a bezalkonium-klorid inkompatibilitása miatt kerülni kell ezen anyagok érintkezését.

NEMKÍVÁNATOS HATÁSOK

A JOYFLEX ONE alkalmazásakor néhány másodlagos reakció, mint pl. fájdalom, merevség, forróságérzet, bőrpír és duzzanat léphetnek fel. Ezen másodlagos hatások enyhíthetők jeges tömlő felhelyezésével. Rendszerint ezek a hatások rövid időn belül megszűnnek. Amennyiben a nemkívánt hatások továbbra is fennmaradnak, kérje ki kezelőorvosa véleményét. Tájékoztassa kezelőorvosát, ha egyéb nem kívánatos hatást tapasztal a JOYFLEX ONE alkalmazását követően.

ADAGOLÁS ÉS ALKALMAZÁS

A JOYFLEX ONE alkalmazása előtt távolítsa el az esetlegesen fennálló ízületi folyadékgyülemet. A folyedékgyülem eltávolítására és a JOYFLEX ONE beadására használja ugyanazt az injekciós tűt.

Távolítsa el a védőkupakot a fecskendőről, különösen figyelve arra, hogy ne érintse a fecskendő nyílását. A lenti instrukciók szerint szilárdan rögzítsen egy megfelelő méretű tűt (18-22 G) a Luer-LockTM csatlakozáson. Az injekció beadása előtt a bőrfelületet megfelelő módon fertőtleníteni kell. A JOYFLEX ONE aszeptikus technika alkalmazásával, kizárólag az ízületi üregbe injektálható.

Javasolt 3 injekcióból álló kezdeti kezelési ciklus alkalmazása hetente 1 injekció beadásával, ami fenntartó kezelésként az orvosi javaslatnak megfelelően ismételhető.

AZ INJEKCIÓS TŰ FELHELYEZÉSÉNEK MÓDJA:

  1. Óvatosan csavarja le a fecskendő végén lévő zárókupakot, különösen figyelve arra, hogy ne érintse a fecskendő nyílását.
  2. Finoman fogja meg a tűszárat és illessze a Luer-LockTM csatlakozóhoz, csavarja rá szorosan, amíg enyhe ellenállást nem tapasztal, hogy biztos legyen a légmentes zárásban, megelőzve a folyadék kicsorgását az injekció beadása közben.

TÁROLÁS:

A JOYFLEX ONE eredeti dobozában, 2-25 °C között, száraz helyen, fénytől, hőtől és fagyástól védve tárolandó.

Gyermekektől elzárva tartandó.

KISZERELÉS ÉS CSOMAGOLÁS:

1 db előretöltött fecskendő 4 ml nem pirogén gélt tartalmaz, nedves hővel sterilizálva.

Orvostechnikai eszköz.
Kizárólag orvosi alkalmazásra!

Utolsó felülvizsgálat dátuma:

  1. január 17.

Gyártó:

Alfakjn srl – Piazza Republica 22. 27026 Garlasco (PV), Olaszország

Forgalmazó:

Pro-Com XXI Bt. – 6724 Szeged, Szende Béla u. 9. II/8.
Tel.: +36 62 559 669

Felhasználás előtt olvassa el az alkalmazásra vonatkozó utasításokat!

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!